سراج منیر

بایگانی




۲ مطلب در آبان ۱۳۹۳ ثبت شده است

بسم الله النور


  •  زبان عربی، زبان دین ما است. و قرآن کریم که پایه و اساس اسلام است به زبان عربی نازل شده است و خداوند متعال می فرماید (إنا أنزلناه قرآنا عربیا ...) لذا برای فهم معانی آیات قرآن کریم و استفاده صحیح از مطالب ارزشمند آن ، باید تسلط کافی و کامل به این زبان پیدا کنیم.
  •   همچنین گنچینه روایی و حدیثی ما و متون دینی ما به این زبان نوشته شده است. پس برای فهم دقیق و صحیح روایات و احادیث منقول از معصومین علیهم السلام بی شک تسلط به زبان عربی ضرورتی اجتناب ناپذیر خواهد بود.
  •  بزرگان دین ما اعم از معصومین علیهم السلام و دانشمندان بزرگ اسلامی همه و همه سفارش کرده اند که این زبان را فراگیریم چرا که احاطه کامل به این زبان ما را به منابع غنی علمی و معنوی گذشتگان رهنمون می سازد.
  • حضرت امیر مؤمنان علیه السلام می فرماید: (تعلّموا العربیة و علّموها) عربی را فراگیرید و به دیگران فرادهید.  حضرت امام صادق علیه السلام می فرماید: (تعلموا العربیة فإنها کلام الله الذی یکلم به خلقه) زبان عربی را فراگیرید که زبان خداوند است و با آن با مردم سخن می گوید .
  •   زبان فارسی با زبان عربی درآمیخته است بطوریکه این دو از هم قابل تفکیک نیستند و برای فهم و درک صحیح و عمیق بسیاری از لغات عربی که در زبان فارسی رایج شده اند نیاز به یادگیری زبان عربی داریم.


موفق و سربلند باشید


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ آبان ۹۳ ، ۱۲:۲۸

بسم الله النور


سراج منیر

تعبیر سراج منیر در مورد پیامبر(صلى الله علیه وآله) در آیه 46 سوره «احزاب» آمده است.

خداوند مى فرماید: «ما تو را دعوت کننده به سوى اللّه به فرمان او قرار دادیم، و هم چراغ روشنى بخش»

(وَ داعِیاً إِلَى اللّهِ بِإِذْنِهِ وَ سِراجاً مُنِیراً).


«سراج منیر» بودن پیامبر(صلى الله علیه وآله) با توجه به این که «سراج» به معنى «چراغ» و «منیر» به معنى «نور افشان» است اشاره به معجزات و دلائل حقانیت و نشانه هاى صدق دعوت پیامبر است، او چراغ روشنى است که خودش گواه خویش است، تاریکیها و ظلمات را مى زداید، و چشمها و دلها را به سوى خود متوجه مى کند، و همان گونه که آفتاب آمد دلیل آفتاب وجود او نیز دلیل حقانیت او است.


در قرآن مجید، چهار بار واژه «سراج» آمده که در سه مورد به معنى «خورشید» است، از جمله در سوره «نوح» آیه 16 مى فرماید: وَ جَعَلَ الْقَمَرَ فِیهِنَّ نُوراً وَ جَعَلَ الشَّمْسَ سِراجاً: «خداوند ماه را نور آسمانها و خورشید را چراغ فروزنده آن قرار داد».


وجود پیامبر(صلى الله علیه وآله) همچون خورشید تابانى است که ظلمتهاى جهل و شرک و کفر را از افق آسمان روح انسان ها مى زداید، ولى، همان گونه که نابینایان از نور آفتاب استفاده نمى کنند، و خفاشانى که چشمشان توانائى دیدن این نور را ندارد، خود را از آن پنهان مى دارند، کوردلان لجوج نیز از این نور، هرگز استفاده نکرده و نمى کنند، و ابوجهل ها انگشت در گوش مى کردند که آهنگ قرآن او را نشنوند.



برگرفته از سایت :www.al-shia.org

۰ نظر ۲۹ آبان ۹۳ ، ۱۱:۵۹